wz

Interaktivní muzeum a skanzen lidové architektury Podlesí

Tento projekt je jedním z hlavních cílů Občanského sdružení pro Lounsko - Rakovnicko - Kladenské Podlesí!

Centrum ekologické výchovy Podlesí

První fáze dlouhodobého projektu interaktivního muzea

Novinka!

Téměř po dvou letech se na tomto místě objevuje nová zpráva. Musíme přestavět stávající včelín vystavěný roku 2011. Zvolili jsme variantu repliky hrázděného domu. Pokud by se chtěl stavby někdo účastnit, radou i manuálně, nebudeme mu bránit.

V únoru 2012 jsme definitivně zrušili neúspěšný pokus o výstavbu svého podniku z roku 2008 na jižním svahu pod Novým Hradem a začaly jsme hledat nové místo realizace celého projektu. V úvahu připadaly objekty v obcích Opočno, Hořany, Konětopy, Jimlín, Pnětluky aj. Společně s hledáním nového pozemku jsme se snažili získat finance na mzdy, na stavbu objektu a na jeho provoz. Po vyčerpávajících jednáních a výběrových řízeních se nám podařilo získat tři dotace, které jsou určeny dlouhodobě nezaměstnaným pro návrat do normálního pracovního života. Bohužel tento zisk je málo. Ostatní podpory, ačkoli byly přislíbeny jsme neobdrželi. Proto pracujeme na pronajatém pozemku a se zastaralým nářadím, ale pracujeme, a to je hlavní!

Jak jsme začínali!

První společná fotografie z poloviny března 2011. Název a označení pozemku zahájily projekt

Zleva: Tereza Vinšová - zaměstnanec, Miroslav Černý - jednatel sdružení, Hana Třeštíková - zaměstnanec, Radoslav Kindl zaměstnanec

Od ledna 2012 je centrum ekologické výchovy až do odvolání pro veřejnost zavřené!

Stalo se tak zejména pro neustálé noční krádeže!

| Zpět na hlavní stránku |